• ساعت : ۰۸:۲۶
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۷/۲۱ 
  • تعداد بازدید : 207
رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم:
از ویژگی‌های گندم نفیس؛ مقاوم به تنش‌های مختلف و كیفیت عالی نانوایی است
گندم جدید نان زمستانه با نام نفیس با تحمل بیشتر به تنش‌های خشکی، گرما و سرما و عملکرد بالا برای دیمزارهای مناطق سرد و معتدل کشور معرفی کرده است

ٰ

رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم در مصاحبه با خبرنگار صداوسیمای استان آذربایجان شرقی گفت: این رقم کیفت نانوایی خوبی دارد و محققان این مؤسسه برای اصلاح و معرفی این رقم ۱۳ سال کار تحقیقاتی انجام داده‌اند.

مظفر روستایی افزود: بررسی عملکرد این رقم در طول سال‌های معرفی در استان‌های مختلف ۲.۵ تن در هر هکتار است و در سال‌های پرباران از ۳ الی ۵/۳ تن عملکرد دانه داشته است. وی اضافه کرد: ارتفاع بوته مناسب، مقاوم به ورس، وزن هزار دانه بالا، تحمل بیشتر به تنش‌های خشکی، گرما و سرما، همچنین تحمل به بیماری‌ها و کیفیت خوب نانوایی از ویژگی‌های گندم نفیس است.
به گفته رئیس مؤسسه، رقم جدید نفیس در بررسی‌های تحقیقاتی در ۹ استان کشور ۱۴ تا ۱۸ درصد به شاهدهای متداول برتری دارد. وی افزود: در سال زراعی گذشته بهره‌برداران نخستین‌بار در استان‌های آذربایجان شرقی، غربی، کرمانشاه و کردستان از این رقم ۲ تا ۵/۳ تن در هرهکتار گندم برداشت کرده‌اند.

شایان‌ذکر است تاکنون در مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم ۵۰ رقم گندم نان و دوروم معرفی شده است.

نفیس 1.jpg

 

6.1.15.0
V6.1.15.0